Wat doet Prospera Scenario?

Bijzondere verhalen moeten verteld én gezien – storytelling vanuit constructive journalism met beeld

Schrijven is één, maar een verhaal gaat pas écht leven als beeld en geluid erbij komt. Hier spant Prospera Scenario zich voor in, om mooie verhalen of documentaires te maken in scriptvorm, in artikelvorm én ze (in opdracht) in beeld te brengen voor een  productie.

Zo’n productie kan zijn een trailer, een korte film, een project met scenario voor een verhaal in spelvorm, kant en klare scripts voor een regisseur of producent, een verhaal voor in een magazine of boek, columns, reportages, een verhaal met fotografie or whatever.

Scripts: Scenario’s schrijven is een belangrijke drive binnen Prospera Scenario. Scenarist Claudia Koole, zie hiervoor het gezicht van Prospera, schrijft in opdracht scenario’s waarbij een verhaal ‘loopt’ en betekenis heeft. Er wordt gewerkt met Final Draft 8.

Camera’s: Bij Prospera Scenario wordt er gefilmd met verschillende camera’s. Dit zijn Canon EOS 650 D (voor fotografie en film), JVC GZ-R15 WE Quad Proof (-onderwater- film), een JVC GY-HM 70E HD (professionele film), een SONY HDR-CX625 met Rode microfoon en een Insta360 FishEye-HD.

Montage: Editing gebeurt onder andere in het professionele programma Adobe Premiere Elements 11. Of er wordt gewerkt met een externe editor. Dan geldt er andere professionele software.

Neem contact op met contact@prosperascenario.nl voor een aanvraag of meer informatie.

Geef een reactie