Vlinderijnes Design&Storytelling

Schrijven is een vak apart voor verschillende sectoren. Voor de uitvaartsector bestaat sinds 2007 Vlinderijnes Design&Storytelling, een tak die hoort bij Prospera Scenario en Uitgeverij Prospera. 

Het eerste boekje dat verscheen heet ‘Waar ben je?’

Het allereerste design is de handgemaakte begeleidingkaars die betekenis kreeg met kleur, vorm, aangebrachte funeraire symbolen en met een eigen verhaal. Vandaag de dag wordt dit lichtpuntje nog steeds door crematoria meegegeven aan families na asverstrooiing van hun overledenen.

Storytelling voor de uitvaartsector vraagt specifieke aandacht, inzicht en beleving waar nodig is met partners die eenzelfde know-how in huis hebben. Zo’n ontwikkeling is te zien bij de ontworpen Stiltemonumenten met unieke verhalen, naar een idee van Vlinderijnes Design&Storytelling; één die gerealiseerd is in Bergen op Zoom (ontwerp van architect Cees Dellebeke) en één die gerealiseerd wordt in Roosendaal in het eerste kwartaal van 2020. Ook hier geldt een bijzonder verhaal dat verteld moet worden.

Meer informatie over verhalen die ontworpen, gemaakt en geschreven worden voor de uitvaartsector vindt u op http://www.vlinderijnes.nl

Logo Vlinderijnes - Lavendel veld

Logo Vlinderijnes - met lavendel

Geef een reactie