Herbestemming

Voor kerkgebouwen waar de functie religie behouden dient te blijven, wordt een eerste aanleg projectplan gemaakt in de onderzoeksfase ter presentatie. Het zijn unieke projecten met vernieuwende inzichten en met bestaansrecht voor langere termijn. Zo’n plan wordt vanuit Prospera Scenario geschreven en gecreëerd met vormgeving en eventueel een audiovisuele bijdrage. Neem contact op met contact@prosperascenario.nl 

Eerder werd een projectplan herbestemming voor de Sint-Gummaruskerk in Steenbergen (N-Br) gemaakt. Deze grote kerk, die gebouwd is met de gulden snede, blijft voorlopig nog open, maar heeft een bestaansrechtvisie gepresenteerd gekregen met Vergeten Verhalen. De volgende trailer werd hiervoor gemaakt.

Ter info: De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) geeft in december 2020 de volgende cijfers. Van de ruim 7100 kerken zijn er 1530 herbestemd. Een kleine 300 moeten nog herbestemd worden. Zo’n 40% heeft een sociaal-culturele functie. 30% met de functie wonen. Een kleine 4% betreft de sector zorg.

Prospera Scenario werkt aan een lint van belevingsmusea met verschillende herbestemmingen op schrift, met een verbindend en vernieuwend karakter dat past in deze tijd.

Geef een reactie