Ontwerp vlag van Prospera gaat mee in wedstrijd

Gemeente Steenbergen (N-Br) viert in 2022 een 750-jarig bestaan Steenbergen en 25 jaar bestaan gemeente. Voor dit jaar is een speciale vlag ontworpen waarbij Prospera Scenario een plaats heeft met een speciaal vormgegeven vlag. Alle kernen uit deze gemeente komen aan bod op de vlag. Bij de vlag is een omschrijving ingeleverd. In deze omschrijving staat een slogan van de afgebeelde heraut: “Gróót is Steenbergen als vestingstad na 750 jaar vanwege het hardwerkende volk met suikerbiet dat voorziet in het graan en meel, rampspoed doorstaat en nog altijd met respect herdenkt, dat moedig en dapper is om te overwinnen en dat compassie kent voor de helden die gestreden hebben voor de vrijheid met een toekomst die vanaf de Liniekijker te zien is. Hoera! voor de vestingstad Steenbergen. Hoera! voor de andere kernen Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, Kruisland, Welberg, De Heen. Hoera! voor 25 jaar één gemeente Steenbergen.”