Recensie eerste SDG familievoorstelling De Kring Roosendaal

Maandag 7 maart 2022

DE KRING KLEURDE ROODROZE ZONDAGMIDDAG

Het belooft een bijzondere dag te worden op basisschool De Zomerster. Juf Kristel is op het idee gekomen om de kinderen een bijzondere opdracht te geven rond het thema ‘Verkleden’. De leerlingen worden uitgenodigd om zich te hullen in de kleding waarin ze zich helemaal op hun gemak voelen. Op die manier kunnen ze laten zien wie ze echt zijn, en dat leverde zondagmiddag een stralende voorstelling op in De Kring: Iedereen heeft een roodroze hart, geschreven door Claudia Koole en naar het toneel vertaald door Jos Schievelt van theatergroep Josjes uit Etten-Leur. Juf Kristel geeft de leerlingen bovendien een tweede maar persoonlijke opdracht. Ieder van hen dient een surprise te maken met een verhaal voor een van de medeleerlingen. Dat leverde verrassende staaltjes van creativiteit en opvallende statements op. In ieder verhaal is een bijzondere boodschap verpakt die moet leiden naar een verbeterde wereld. Terecht zingen de leerlingen dat de wereld van hen is. Zij zijn immers de toekomst en onze hoop in bange dagen. Dagen die gezien de gebeurtenissen in Oekraine angstiger zijn dan ooit te voren. Koole schreef een jeugdvoorstelling, maar wel een met een boodschap de ook zeer de moeite waard is voor volwassenen.Iedereen heeft een roodroze hart, Theatergroep Josjes. Gezien op zondag 6 maart door Jaap Pleij in de kleine zaal van De Kring.