Kinder- en jeugdboek Allemaal Roze Harten gaat er komen

De Campagne Allemaal Roze Harten heeft niet de Decade Innovation Award gewonnen, maar er is wel een groot licht gaan schijnen aan de horizon voor één onderdeel uit de campagne. In Nederland, en daarbij het hele Koninkrijk der Nederlanden, zijn er nauwelijks boeken over racisme en ongelijkheid. Het kinder- en jeugdboek Allemaal Roze Harten zal er komen. Duurzame organisaties zoals MVO-Nederland en SVN Nederland staan achter dit initiatief, omdat Global Goals als SDG’s, nummers 10 (minder ongelijkheid) en 16 (vrede, rechtvaardiging, veiligheid) worden gepraktiseerd via het kinder- en jeugdboek. Eind 2017 of begin 2018 zal het kinder- en jeugdboek verschijnen.

Cabaretier Jeffrey Spalburg maakte een treffende vocale bijdrage tijdens de avond van de Decade Innovation Award, n.a.v. het International Decade for People of African Descent 2015-2024 (VN Resolutie 68/237), in het Bijlmer Parktheater te Amsterdam-Zuidoost. Hij sprak daarbij de juiste gelijkheidswoorden: “Het decade is er voor iedereen.” Hij uitte dit, omdat voor sommigen de aanwezige blanken op de avond van de Decade Innovation Award niet bij de African Descent zouden horen. Zijn vocale bijdrage over Allemaal Roze Harten is te zien in de volgende weergave.