Van Gogh Leeft! in Etten-Leur met nieuwe visie op De Sterrennacht

Nieuwe bronnen. Nieuwe visie.

Het werk De Sterrennacht (juni 1889) van Vincent van Gogh is één van de bekendste werken van deze Nederlandse kunstenaar. Diverse kunsthistorici hebben zich er reeds over gebogen zoals Lauren Soth, Judy Sund, Sven Lövgren, Meyer Schapiro en H.R. Graetz met zijn boek ‘The symbolic language of Vincent van Gogh’. Je zou denken dat reeds alles is beschreven over dit werk.

Met nieuwe bronnen onderbouw ik een geheel nieuwe visie op De Sterrennacht, eigenlijk een eeuwige visie …

Van 3 juni 2017 tot en met 11 juni 2017 is mijn werk te zien, als expositiestuk, in de Van Gogh Kerk te Etten-Leur. In de Zundertse Bode zal een kort en beknopt artikel verschijnen. In andere media zal er een uitgebreid verslag verschijnen van mijn bevindingen.

Verkleind gescande kaart De Sterrennacht