Het sprookje van het Roodborstje

HERSCHREVEN SPROOKJE VOOR IEDEREEN

Het Zweedse sprookje ‘Hoe de roodborst aan zijn rode veren komt’ is herschreven naar een herkenbaar verhaal voor jong en oud met titel ‘Het sprookje van het Roodborstje’. Hoop, troost en moed staat centraal. Nieuwe elementen in het sprookje zijn onder meer de Wijze Wachter bij de regenboog, de rode appeltjesboom en de Vijfster met waarden die een lang en gelukkig leven waarborgt voor de mensheid. Overigens is de Vijfster in iedere appel te zien als deze doormidden wordt gesneden.

In een fullcolour presentatieboek is dit sprookje gepresenteerd aan de Efteling, omdat bijzondere verhalen gezien en gehoord mogen worden op de mooiste magische plaatsen in de wereld. Momenteel wordt tevens bezien of het herschreven sprookje wordt uitgegeven als kinder- en sprookjesboek bij een gerenommeerde kinderboekenuitgeverij.

Cover speciale presentatie editie voor de Efteling
Cover speciale presentatie editie voor de Efteling