Hoop voor nieuwe winkelcentra

‘Hoop voor nieuwe winkelcentra’ is een publicatie die volgde op onderzoekswerk naar winkelleegstand in relatie tot de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen uit de Agenda 2030 van de Verenigde Naties. Op het eerste gezicht een onoverkomelijke brug, maar als men weet dat de 17 Global Goals een geheel is met een verbindend karakter, worden de bruggen beter zichtbaar naar nieuwe winkelcentra in dorpen en steden. Diverse experts komen aan het woord alsmede ondernemers uit het duurzame veld en een jongere generatie die in toekomstige besturen zal gaan deelnemen. Dit werk is ondersteund door het Matchingsfonds van De Co√∂peratie. De publicatie gaat mee voor De Loep 2020 vanuit de VVOJ, een prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek.¬†

Op de cover van de publicatie staan leerlingen van UNESCO-school Norbertus Gertrudis Lyceum uit Roosendaal waar in het schooljaar 2020-2021 een reizende expositie werd georganiseerd over de Sustainable Development Goals (SDGs) van het Museon uit Den Haag. De ouders van deze leerlingen hebben toestemming verleend voor de foto.

De publicatie gaat als praktijkcasus naar diverse hogescholen in Nederland en naar Global Goals Gemeenten als Gemeenten4GlobalGoals die bekend zijn bij de VNG.

COVER Hoop voor nieuwe winkelcentra - Claudia Koole 22-11-2020