Prospera Social

Logo Prospera Social - PNG

Prospera Social is de tak binnen Prospera Media & Art die duurzame en vruchtbare initiatieven voor de samenleving sponsort en ondersteunt. 

Vanuit Prospera Social wordt een lezing gegeven met titel ‘Practice what you preach’ op middelbare scholen en hoge scholen. Het is een intro op het praktiseren van SDGs vanuit de Agenda 2030 van de VN. Deze informatieve lezing met praktijkvoorbeelden is te boeken via contact@prosperascenario.nl Deze lezing werd in 2021 gehouden op HBO Drechtsteden in Dordrecht voor eerstejaars- en vierdejaarsstudenten. 

Onderwerpen en projecten met een sociaal maatschappelijke waarde en een maatschappelijke impact komen voort uit Prospera Social, als onderdeel van Prospera Scenario. Het gaat hier om schaalbare innovaties voor maatschappelijke vraagstukken op weg naar een betere wereld. Dit maakt Prospera Media & Art een sociale onderneming waarbij Prospera Social een sociale en maatschappelijke impact heeft. 

Gemeenten die het boek Nederland is top! bestellen krijgen de SDG kalender met stappenplan cadeau. Zie de volgende bijdrage: https://vimeo.com/357766678

 

Bij het project Stiltemonumenten hoort SDG 3, met name target 3.2 om overlijdens van baby’s te beperken.
Herbestemmingsplan voor kerk(en) Vergeten Verhalen is gebaseerd op SDG 11, target 11.4 om cultuur en erfgoed te beschermen.
Kinderboek en theaterstuk ‘Iedereen heeft een roodroze hart’ is gebaseerd op SDG 10 om kinderen zichzelf te laten zijn en gelijkheid te bevorderen met eigen talenten en kwaliteiten.

Geef een reactie